به مناسبت 25 فروردین روز منابع انسانی
به مناسبت 25 فروردین روز منابع انسانی
«منابع انسانی هوشمند ضرورتی برای آینده سازمان ها»
به قلم فردین صحرایی مدیر منابع انسانی و پشتیبانی
رویداد سالانه روز جهانی منابع انسانی هر سال در 20 مه برگزار میشود و این مناسبت در کشور ما روز 25 فروردین روز بزرگداشت عطار نیشابوری است که بدلیل نگرش متعالی این عارف بزرگ نسبت به انسان و نوع ارتقا بینش آن در مسیر کسب معرفت سبب شده تا این روز را به نام روز منابع انسانی یا به عبارتی روز سرمایه انسانی نام گذاری کنند.
هدف از این روز احترام به تعهد متخصصان منابع انسانی برای ایجاد یک محیط کاری شاد، جذب و حفظ استعدادهای برتر، و هدایت ابتکارات استراتژیک است که باعث پیشرفت شرکتها میشود در واقع تکریم منابع انسانی در این روز ناشی از تاثیر منابع انسانی بر افراد و سازمانها ست .
این مناسبت توسط انجمن اروپایی برای مدیریت افراد در سال 2019 با هدف برجسته کردن نقش مهم متخصصان و شیوه های منابع انسانی در سازمان ها و نیز افزایش آگاهی عمومی از تغییر تقاضاها و نقش حیاتی متخصصان منابع انسانی در محیط کاری پویای امروزی و نقش حیاتی آنها در موفقیت سازمان ها ایجاد گردید.
هر سال این انجمن، موضوعی را برای روز جهانی منابع انسانی اعلام می کند که در سال 2025، موضوعات عبارتند از:
یکپارچه سازی فناوری اخلاقی و هوش مصنوعی
مکان های کاری آینده
تعالی در رهبری مردم
سرمایه گذاری مستمر در مهارت ها و آموزش
در عصر حاضر که هوش مصنوعی مرزهای علم در حوزه های مختلف را در می نوردد شاید در ابتدا چنان به نظر می آید که نقش انسان به عنوان ارزشمندترین سرمایه هر سازمانی کمرنگ خواهد شد و نرم افزارهای هوش مصنوعی با قابلیت های متعدد و روز افزون به تدریج جایگزین این سرمایه ارزشمند در مدیریت داده ها , فرآیندها و سیاستگذاری برای تصمیمات در سازمانها خواهد شد آما آنچه حایز اهمیت است نقش انسان با قابلیت های متعدد در خلق Chat Gpt های متعدد می باشد
تهیه این نرم افزارها با رعایت ملاحظات اخلاقی در حوزه های مختلف جهت تحلیل و پردازش دقیق اطلاعات به مدد فناوریهای نوین اطلاعاتی و ارتباطی انقلابی در زمینه علم ایجاد کرده است که هر سازمانی برای ارتقای مدیریت سرمایه انسانی در زمینه بهره وری و استفاده بهینه از منابع موجود می تواند بهینه از آن استفاده کند.
هدف سازمان ها در عصر هوشمند امروزی، توسعه پایدار با کمک سرمایه انسانی متعالی و با انگیزه است که فرصت دستیابی به اهداف را از طریق مشارکت در کارهای چالشی به دست می آورند. در عصر کنونی که محور اصلی مدیریت، انسان است اگر سازمان بتواند همه ابعاد وجودی انسان را درک کند می تواند به همه اهداف کلان و خرد تعریف شده برسد؛ پس بستر این برنامه ریزی انسان است..
به امید روزی که تفکر سرمایه انسانی همچون تفکر عطار بر پایه احترام به ارزش، حرمت و کرامت انسان، وحدت بین انسان ها، مدارا، همدلی و درک آرای مخالف سر لوحه سرمایه انسانی در سازمانهای متعالی گردد.