شناسایی و‌توسعه منابع آبی قابل دسترس برنامه ریزی شود

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مراغه با تاکید بر اینکه تجدیدنظر در مدیریت آب منطقه بسیار ضروری و اجتناب ناپذیر است، گفت: طبق برنامه هفتم توسعه از این به بعد باید برای منابع آبی قابل دسترس برنامه ریزی کنیم و این به معنی این است که دیگر ذخایر آبی مطمئن وجود ندارد.

 

 

به گزارش روابط عمومی به نقل از روابط عمومی فرمانداری ویژه شهرستان مراغه، امین امینیان در جلسه بررسی مسائل و مشکلات بخش آب شهرستان مراغه  از برداشت بسیار وسیع و بی رویه آب در دامنه های سهند خبر داد و اظهار کرد: در این زمینه شاهد وضعیت فاجعه باری هستیم که به خصوص در بخش کشاورزی همه منابع آب زیرزمینی به یغما می رود و اگر جلوی این رویه گرفته نشود، آینده آبی مراغه با تنش های بسیار سنگینی مواجه خواهد شد.

وی یکی از چالش های اساسی حوزه آب مراغه را تولید محصولات کشاورزی بدون توجه به نیاز آبی آنها عنوان و اضافه کرد: اغلب اراضی کشاورزی شهرستان به محصولاتی اختصاص دارد که به دلیل شرایط خاص آب بری بالایی دارد و ادامه این وضعیت با توجه به شرایط سخت خشکسالی ها محکوم به فنا است.

امینیان با طرح این پرسش که چرا باید در بخش کشاورزی محصولات نیازمند آب زیاد استفاده شود، یادآور شد: مراغه از جمله شهرستان های آذربایجان شرقی است که راندمان ( بهره وری ) آب در اراضی کشاورزی و باغی آن بسیار پایین بوده و به زیر ۳۰ درصد می رسد که رقم بسیار تاسف بار و قابل تاملی به شمار می رود.

وی هشدار داد اگر مدیریت منابع آبی به درستی و طبق معیارهای علمی و کارشناسی صورت نگیرد در ماه های آینده بحران های شدیدی گریبانگیر مردم شهرستان و البته بخش کشاورزی خواهد بود که این امر برای منطقه مراغه که اقتصاد آن کشاورزی پایه است، بسیار زیان بار است.

فرماندار مراغه گفت: چنانچه امروز تنش های آبی و کمبود آب رفع نشود، شاید فردا برای جبران کاستی های موجود بسیار دیر شود، بنابراین باید از هم اکنون مدریتی منابع آبی را به دقت رعایت و عمل کنیم.


♦️وضعیت سدهای آذربایجان شرقی خوب نیست

مدیرعامل آب منطقه آذربایجان شرقی نیز در این نشست با تاکید بر اینکه امسال سخت ترین سال های تامین منابع مالی در دهه های اخیر است، گفت: وضعیت سدهای استان به هیچ عنوان خوب نیست و ادامه این روند باعث تشدید بحران آب می شود.

یوسف غفارزاده یادآور شد: هم اکنون آب سد بوکان در پایین ترین سطح خود قرار دارد و این امر برای تامین آب شرب کلانشهر تبریز خبری بسیار نگران کننده و هشدار دهنده است.

وی با بیان اینکه آمار بارش ها نشان دهنده کاهش چند برابری است، اظهار کرد: بر همین مبنا منایع آبی روستاها نیز که محدودیت های خاص خود را دارد، با چالش های جدی مواجه شده است.

غفارزاده توجه به الگوی کشت در اراضی کشاورزی را مهمترین عنصر در مقابله با خشکسالی های اخیر عنوان کرد و ادامه داد: در این راستا باید با برنامه ریزی دقیق و فشرده نسبت به میزان آب در دسترس اقدام به کشت محصولات کنیم، وگرنه با روند کنونی از بین رفتن کامل منابع آب زیرزمینی دور از انتظار نیست.

به گفته وی حفر چاه های غیرمجاز برای بخش کشاورزی یکی از معضلات مهم و تاثیرگذار در کاهش منابع آبی است که بر اساس آمارهای موجود در شهرستان مراغه بیش از سه هزار و ۱۰۰ حلقه چاه غیرمجاز وجود دارد.


♦️توسعه بدون منابع آبی ممکن نیست

نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه توسعه بدون آب در هیچ کشوری ممکن نیست، گفت: بی توجهی به این منبع حیاتی که مرگ و زندگی بشر وابسته به آن است، توسعه را غیرممکن کرده و هر گونه پیشرفت را مانع می شود.

فرید موسوی با انتقاد از اینکه منابع آبی به خصوص در مناطق روستایی فاقد هر گونه نقشه راه است، اظهار کرد: برنامه ای برای اینکه بدانیم در چند روستا به چه میزان جمعیت و با چه راهکارهایی پروژه تعریف شده و نتایج آن قابل ارایه باشد، در کشور وجود ندارد.

کد خبر: 3507
  تاریخ خبر : 23 شهریور 1404
 19
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 14
  • بیشترین بازدید همزمان : 601
  • بازدید امروز : 4,133
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 16,145,290
  • آخرین به روزرسانی : 23 شهریور 1404 07:42:51
  • شناسه IP شما : 216.73.216.38

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : تبریز ـ بلوار ۲۹ بهمن ـ شرکت آب منطقه اى آذربایجان شرقى
  • کدپستی : ۵۱۵۶۹۱۷۷۳۷
  • تلفن : 041۳۳۳۸۲۱۱۱-19
  • فاکس : 041۳۳۳۰۸۴۱۲
  • پست الکترونیکی : Pubrel[at]azarwater.ir
  • پیامک : ۳۰۰۰۱۲۲۲۲۲
  • تلفن گویا : 041۳۳۳۸۲۰۰۰